Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън няма да спира Пафет

Макларън няма да спира Пафет

47
0

Гари Пафет може да си търси място в друг отбор и Макларън няма да го задържат ако реши да приеме нечия оферта, обявиха от екипа. Тест пилотът води в момента разговори с няколко тима.
###
Гари Пафет може да си търси място в друг отбор и Макларън няма да го задържат ако той реши да приеме нечия оферта, обявиха от екипа. Тест пилотът на Сребърните стрели води в момента разговори с няколко тима както за титулярно, така и за тест място за следващия сезон, тъй като иска кариерата му да продължи напред.
От Макларън заявиха, че няма да им е приятно да загубят британеца, но въпреки това няма да му пречат. Самият пилот сподели, че от екипа искат да изпълнят неговите изисквания, така че оставането му не е отхвърлено като възможност. Коментарът на Пафет бе предизвикан от появили се наскоро новини, че преговорите му с Макларън са прекратени. Слуховете го свързват със Спайкър MF1, Хонда, BMW Заубер и дори с екипите на Ред Бул.
При такъв сериозен интерес мениджърите на Гари Марк Блъндъл и Мартин Брандъл имат доста работа в оставащите месеци до края на годината. Пафет допълнително обясни, че заедно с тях търси място с перспективи за по-дългосрочно развитие.
Междувременно от Макларън обявиха също така, че ще покажат новия си имидж през януари 2007 г. Екипът е с нов главен спонсор от догодина – Водафон. Презентацията ще е от 14 до 16 януари във Валенсия.