Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо пръв на Сузука

Алонсо пръв на Сузука

38
0

Фернандо Алонсо (Рено) спечели Гран при на Япония, докато Михаел Шумахер (Ферари) отпадна от надпреварата заради повреда на двигател. Втори остана Фелипе Маса, а трети е Джанкарло Фисикела.
###
Фернандо Алонсо (Рено) спечели Гран при на Япония, докато Михаел Шумахер (Ферари) отпадна от надпреварата заради повреда на двигател – първа за него за сезона. Втори остана Фелипе Маса, а трети е Джанкарло Фисикела.
При това положение Алонсо води с 10 точки преди Михаел преди последния кръг в Бразилия. Двамата имат по равен брой победи за годината – 7. При това положение Шумахер има шанс за титлата единствено ако испанецът не вземе точка на Интерлагос след две седмици.
На старта Маса поведе от първа позиция, следван от Михаел. Зад тях Алонсо успя да се вклини между двете Тойоти. Малко по-късно испанецът допусна грешка и загуби позиция, но скоро след това възстанови темпото и задмина и двете коли на японския тим.
Михаел Шумахер още в втората обиколка изпревари съотборника си Маса и поведе. И след двете си спирания в бокса звездата на Ферари бе пред Алонсо.
В 37-ия тур обаче моторът на Ферари-то му се счупи. Видимо разочарован, германецът слезе от болида, докато Алонсо поведе и не изпусна лидерството до края на надпреварата.
Най-зрелищното отпадане от Гран при на Япония се случи на Кристиян Алберс. Задницата на неговия Спайкър MF1 буквално се разруши в движение, но за щастие холандецът не пострада.