Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сато дисквалифициран, Алберс наказан

Сато дисквалифициран, Алберс наказан

38
0

Такума Сато (Супер Агури) бе дисквалифициран, а Кристиян Алберс (Спайкър MF1) – наказан – след днешната Гран при на Китай. Причината е инцидентът в самия край на надпреварата, в който участваха няколко пилоти.
Веднага след финала стюардите обявиха, че разследват катастрофата от последния тур. Битката бе за четвърто място, като в нея участваха Дженсън Бътън, Ник Хайдфелд и Рубенс Барикело. Сред тях бе и Сато, затворен с обиколка. Англичанинът изпревари Такума и Хайдфелд, а японецът натисна рязко спирачки пред пилота на BMW Заубер. Барикело, който бе зад германеца, също опита да спре, но не можа и удари Ник, който се завъртя. Въпреки това Хайдфелд бе класиран седми.
Сато, който имаше предупреждение от по-ранен етап на сезона, бе признат за виновен за блокиране на по-бърз състезател на пистата. Заради санкцията той губи 14-ото си място. За същото провинение е наказан и Алберс, но тъй като няма предишни подобни прояви, отнесе само добавяне на 25 секунди към времето си.
За удара между Барикело и Хайдфелд стюардите отсъдиха, че е състезателен инцидент.
Хайдфелд изрази възмущението си от Сато и Алберс, като бе особено ядосан на холандеца.
Рубенс просто натисна твърде късно спирачките и ме удари. Но най-лошото нещо за мен в това състезание бе Алберс. Той, както обикновено правят пилотите на Мидланд, не ме пусна. Остана на сухата линия твърде дълго. А след това Сато, който е с две обиколки назад, започна да се бори с мен, въпреки че трябваше да пусне цели две коли и му показаха сини знамена. Абсурдно е – очевидно бе бесен Хайдфелд.
Веднага след състезанието германецът нападна другия пилот на Супер Агури Сакон Ямамото, но много скоро разбра, че всъщност цялата история се е случила със Сато.