Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц първи и на двете свободни тренировки

Вурц първи и на двете свободни тренировки

47
0

Алекс Вурц бе най-бързият пилот и в двете петъчни тренировки за Гран при на Китай.
###
Алекс Вурц бе най-бързият пилот и в двете петъчни тренировки за Гран при на Китай. Пилотите от Формула 1 бяха посрещнати от малко зрители на пистата в Шанхай и мрачно време като ситуацията не се промени почти до края на втората сесия.
Въпреки облаците, в началото бе влажно и топло, а двамата претенденти за титлата Фернандо Алонсо и Михаел Шумахер излязоха в последните минути на първата свободна тренировка, правейки само опознавателни обиколки. В крайна сметка Шумахер записа четвърто време.
Пред него се наредиха състезателите на Хонда като третият пилот Антъни Дейвидсън зае второто място, а буквално в последните минути трето време записа Дженсън Бътън.
Имаше няколко излизания извън пистата на Франк Монтани, Александър Вурц, Нийл Яни и Михаел Амермюлер, но всички успяха да се върнат обратно на трасето.
По време на втората сесия Себастиан Фетел даде второто най-добро време, борейки се до последно за първата позиция с Вурц.
Лидерите в шампионата Шумахер и Алонсо записаха респективно пето и шесто време.
Антъни Дейвидсън продължи с доброто си представяне и се класира трети, оставяйки Фелипе Маса зад себе си на четвърта позиция.
В средата на втората сесия започна да вали и 20 минути преди края пистата вече бе влажна, въпреки това пилотите останаха с гуми за сухо.