Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Beck’s изпраща петима на пистата Хокенхайм в Германия

Beck’s изпраща петима на пистата Хокенхайм в Германия

61
0

Немска бира номер 1 в света организира промоция за всички фенове на екстремните изживявания

Световноизвестната марка бира Beck’s стартира най-екстремната си промоция „Отключи емоцията”. Всички фенове на високите скорости ще могат да изпробват късмета си и да се борят за голямата награда – еднодневно посещение и незабравими емоции на пистата от Формула 1 Хокенхайм, Германия. Освен възможността да видят на живо мястото, домакин на най-големите автомобилни събития, наградата включва още опознавателен тур на Хокенхайм и съоръженията, обиколка на пистата като пасажер в болид, уроци по шофиране и пилотиране на карт, както и тестване на реален симулатор в спасителна ситуация. За участие в промоцията любителите на екстремни изживявания трябва да изпратят sms със съдържание BECKS на номер 1074 или да се регистрират в интернет на адрес www.becksemotion.com.
Промоцията ще продължи до 20 октомври 2006г. Петима ще бъдат щастливците, които ще изпитат тръпката да бъдат пилоти на пистата от Формула 1. Техните имена ще бъдат изтеглени на 21 октомври в присъствието на нотариус. Късметлиите ще пътуват до Германия със самолет в периода 1-5 ноември 2006 г., където ще „отключат” екстремните емоции с Beck’s.
Пистата Хокенхайм в Германия е една от най-известните и високоскоростни в Европа, запомнила някои от най-драматичните и вълнуващи автомобилни състезания. Сега благодарение на немска бира номер 1 Beck’s петима българи ще изживеят незабравими емоции на една от най-големите немски писти – Хокенхайм.
Едновременно с това, промоцията дава възможност да спечелите комплект оригинални карти на Beck’s – тях можете да получите в търговските комплекси на OMV в цялата страна. Любителите на марката ще могат да получат своята награда получии от промоекипите на Beck’s, които ще обикалят най-актуалните нощни заведения през следващия месец.

Повече информация за Beck’s
Beck’s е най-продаваната немска бира в света, собственост на компанията ИнБев, най-голямата пивоварна в света с 14 % дял от световния пазар и лидерски позиции в над 20 ключови пазара. В България ИнБев е собственик на Каменица АД.
Beck’s се продава в над 120 страни и е една от най-бързо развиващите се марки не само в Германия, но и в цял свят. Това е марката, най-силно обвързана с екстремните емоции, символ на забързания ритъм и незабравимите изживявания.
Зелената бутилка с овалния червено-бял етикет е гарант за качество сред познавачите от цял свят, а характерният ключ изразява същността на марката – силата на човек да открива „ключа” към своята съдба.
В България Beck’s беше официално представена през април 2004 г., с грандиозно парти в Националната художествена галерия и оттогава твърдо държи първа позиция в премиалния ценови сегмент на бирения пазар в България.

Повече информация за пистата Хокенхайм
Хокенхайм е една от най-модерните и високоскоростни писти в света.
За пръв път тя е спомената в „аналите на историята през 1932 година. На 29 май е открита пистата, наречена „Kurpfalzring (намираща се в Южна Германия, близо до градовете Манхайм и Хелдерберг), която се използва за изпробване на новите модели автомобили, произвеждани от заводите в съседство. През 1947 я преименуват на познатото ни „Hockenheimring.
Първото състезание на пистата се провежда през 1939 година. След това започва войната и състезания на „Хокенхайм има чак през 1966 година, когато първоначалният овал е пресечен на две части от строящия се път. От начало там се провеждат състезания от по-малките формули. През 1968, по време на състезания от Формула 2, излита от пистата и загива легендарният пилот Джим Кларк. След този инцидент на дългата права на Хокенхайм са направени няколко малки завоя, които да убиват скоростта.
За първи път Хокенхайм е домакин на Гранд При по мотоциклетизъм, Германия през 1957, а през 1970 г. на нея се провежда
и Формула 1, когато над 100 000 зрители стават свидетели на победата на Йохан Риндт.
През 1999 г. преустройството на Хокенхайм става все по-неизбежно. Старата писта се оказва прекалено дълга (6.8 км), с участъци недостъпни за зрителите. Работата по реконструкцията й започва през 2002 г. и възлиза на 62 милиона евро. След промените тя вече е два километра по-къса, с възможност за много повече и вълнуващи маневри и изпреварвания, а капацитетът й се увеличава от 83 000 на 120 000 зрители.
Днес Хокенхайм е по-атрактивна от всякога. Тя продължава да бъде домакин на международни състезания по рали и мотоциклетизъм и си остава една от най-големите и известни писти в света на високите скорости.

Писта „Хокенхайм: Обиколка: 6823 м.
Обиколки за състезание: 45.
Обща дължина: 307,022 км.
Капацитет на трибуните: около 100 000 души.
Разположение: на 90 км. на юг от Франкфур и на 110 км. на северозапад от Щутгарт.