Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Бриджстоун искат ново правило за гумите

От Бриджстоун искат ново правило за гумите

67
0

Бриджстоун искат въвеждането на ново правило за употребата на различните типове гуми в F1.
###
Бриджстоун искат въвеждането на ново правило за употребата на различните типове гуми в F1 по примера на Champ Car. Японската компания предлага радикални промени на начина, по който те да се определят и използват от отборите в шампионата.
В момента екипите са задължени да изберат един от двата вида гуми, с които задължително да карат по време на квалификацията и състезанието. Сега обаче се обсъжда възможността отборите да имат право да използват и двата типа гуми в надпреварата. Това ще даде възможност за разнородни стратегии като някои тимове ще изберат първо да използват по-меките гуми и след това ще могат да ги сменят.
Освен това Бриджстоун иска да последва примера на Champ Car и по-меките гуми да бъдат обозначени с червена ивица. Това ще помогне на зрителите и коментаторите да разбират какво се случва на пистата. Компанията иска да избегне и разноските по доставката на два различни типа гуми за всичките 11 отбора и после половината от тях да останат неизползвани.
Въпреки че разговорите за въвеждане на това правило са доста напреднали, от Бриджстоун заявиха, че все още нищо не е сигурно.