Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Турция се размина само с глоба

Турция се размина само с глоба

48
0

Турция бе глобена с 5 млн. долара от Световния съвет по моторни спортове на ФИА заради нарушение на церемонията по награждаването.
###
Турция бе глобена с 5 млн. долара от Световния съвет по моторни спортове на ФИА заради нарушение на церемонията по награждаването. Това е най-голямата глоба, която асоциацията някога е отсъждала.
Организаторите на Гран при на Турция бяха намерени за виновни, тъй като не са спазили правилника на ФИА, международните спортни закони и правилата на Формула 1 по отношение на церемонията в Истанбул миналия месец.
Турският лидер на Кипър Мехмет Али Талат, който даде наградата на Фелипе Маса, беше представен пред милиони зрители по света като президент на Турската Република Северен Кипър. Проблемът е, че само Турция признава като самостойна тази част от Кипър и окачествяването на Талат по този начин доведе до протести. Затова Гран при на Турция бе застрашена от изключване от календара на ФИА завинаги. След среща на Съвета по моторни спортове обаче бе решено домакините да се разминат само с глоба.