Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън на тестове с Макларън

Хамилтън на тестове с Макларън

81
0

Люис Хамилтън ще участва в двудневните тестове на Макларън на Силвърстоун, а на база резултатите му екипът ще реши дали да го наеме за титуляр през 2007 г.
###
Люис Хамилтън ще участва в двудневните тестове на Макларън на Силвърстоун, а на база резултатите му екипът ще предцени дали да го наеме за титуляр през 2007 г.
Шампионът от GP2 ще е на изпитанията заедно с Педро де ла Роса. Освен това се очаква да бъдат проведени тестове и на Херес следващия месец. Има сведения, че ако Хамилтън впечатли с резултатите си по време на двете тренировъчни сесии, може да бъде потвърден за съотборник на Фернандо Алонсо преди Коледа. Съществува вероятност обаче от тима да решат, че му е необходима по-голяма подготовка и тогава Хамилтън ще стане тест пилот на Сребърните стрели за един сезон преди да получи шанс да се състезава през 2008 г.
Изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш коментира по адрес на Хамилтън: „Той свърши чудесна работа и прави всичко, което искаме от него във всяка категория, в която се състезава. Просто погледнете резултатите от шампионата. Неговото израстване е забележително и съм сигурен, че ще станем свидетели на участието му в F1 в следващите години”