Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 GLOBUL представя i-mode в България под мотото: „Накарай света да се върти...

GLOBUL представя i-mode в България под мотото: „Накарай света да се върти около теб!

154
0

GLOBUL представя i-mode в България под мотото: „Накарай света да се върти около теб!

На пресконференция днес, в уникалната Стратосфера, издигната специално за целта до Националния дворец на културата (НДК) в столицата, изпълнителният директор на GLOBUL г-н Танасис Кацирубас, изпълнителният директор на COSMOTE Group, г-н Евангелос Мартигопулос и старшият вицепрезидент и директор за мултимедийните услуги на NTT DoCoMo г-н Такеши Нацуно представиха i-mode® , новата мобилна услуга, която GLOBUL предлага на българския пазар.
Стартът на i-mode от GLOBUL е резултат от сътрудничеството между българския мобилен оператор, COSMOTE и стратегическия им партньор NTT DoCoMo, най-големият мобилен оператор в Япония. Услугата се използва от 53 милиона потребители в 16 страни по света. COSMOTE започна да предлага i-mode в Гърция през юни 2004 г., а около година по-късно компанията предложи i-mode и в своята мрежа от „трето поколение”.
GLOBUL успя да разработи и предложи i-mode на пазара за рекордно кратък срок от по-малко от шест месеца. Компанията е и един от малкото мобилни оператори, които предлагат услугата на всички свои клиенти – абонати на договор и потребители на предплатени услуги, още от самото начало.
С въвеждането на i-mode на българския пазар, GLOBUL значително разширява списъка на предлаганите от компанията услуги за пренос на данни, като целта е да се стимулира потреблението на услуги с добавена стойност, да се подобри качеството на предлаганите услуги, да се запази конкурентноспособността и пазарната позиция на фирмата, като същевременно се увеличи нейния пазарен дял.
Услугата i-mode, предложена на пазара за първи път от NTT DoCoMo през 1999 г., е предназначена за модерните, динамични хора, които търсят качествени информационни и развлекателни услуги за своя мобилен телефон. Лекотата на работата с i-mode и удобния интерфейс правят услугата предпочитан източник на новини и забавления. Освен това, i-mode е и успешен бизнес модел, който предлага множество възможности както за мобилните оператори, така и за доставчиците на съдържание и производителите на приложения.
i-mode е уникална, удивително лесна за употреба и иновативна мобилна услуга, чрез която потребителите получават високоскоростен достъп до богато тематично съдържание и приложения, като електронна поща, при това на достъпни цени. Услугата е достъпна чрез модерни, лесни за ползване модели мобилни апарати.
i-mode от GLOBUL е на разположение на потребителите и в чужбина, благодарение на споразуменията за роуминг, които компанията има с мобилните оператори в други страни.
Чрез i-mode, клиентите на GLOBUL имат достъп до истински нов свят от i-mode сайтове с информация и забавления. Благодарение на отворения стандарт на i-mode и употребата на езика iHTML, съществуваща интернет информация може лесно да се трансформира в удобна за показване на екрана на всеки мобилен телефон.
GLOBUL има сключени споразумения с водещи доставчици на съдържание от България и чужбина и предлага i-mode с 45 официални български и чуждестранни сайта. Сред партньорите на GLOBUL са водещи компании като CNN, EuroNews, Eurosport, Агенция Фокус, Club F1, Mtelecom, Terracom, Dir.bg, Web Media Group, Economedia, Jobs.bg, Datecs и др. както и утвърдени производители на игри като Zenops Games.
GLOBUL постоянно ще увеличава броя на официалните i-mode сайтове с ново и още по-богато съдържание. Освен до официалните i-mode сайтове, клиентите на GLOBUL имат достъп и до голям брой независими (неофициални) сайтове, които към момента наброяват десетки хиляди.
До официалните сайтове, потребителите могат да достигнат през тематичните категории в основното меню на услугата, i-menu, с едно натискане на специално означения бутон за достъп до i-mode на техния мобилен телефон.
От i-mode, клиентите на GLOBUL могат да се информират за последните новини и прогнози за времето, да играят игри, да персонализират своя мобилен телефон с картинки и мелодии, да проверят своя хороскоп, да изберат предаване, филм или театрална постановка от програмата на кината, театрите и телевизията, да бъдат в час с последните новости от света на бизнеса и с актуалните курсове на валутите. Освен това, те могат да изпращат имейли с дължина до 4 000 знака, към които да прикачат картинки, видеоклипове, звукови файлове до всеки друг i-mode телефон, телефон с MMS или обикновен e-mail адрес.
i-menu GLOBUL предлага следните 12 тематични категории i-mode сайтове:
1. Новини/Време
2. Финанси
3. Спорт
4. Свободно време
5. Лайфстайл
6. Хороскоп/Хумор
7. Мелодии
8. Картинки
9. Игри
10. Чат/запознанства
11. Полезно инфо
12. Еротична зона
I-mode е свързан с Формула 1, чрез отбора на Рено. Всеки е от любителите на високите скорости е виждал логото върху синия болид и каската на Шампиона за 2005 г. Фернандо Алонсо. Официалния сайт на списание Club F1 е един от партньорите на GLOBUL в проекта. Абонатите на услугата ще имат достъп чрез мобилния си телефон до ClubF1.net.
За да се използва i-mode е нужен мобилен телфон с i-mode функция. В момента GLOBUL предлага три модерни, лесни за употреба i-mode телефони, оборудвани с екрани с по 262 хиляди цвята и висока резолюция на изображението, мегапикселова камера, Macromedia Flash, видео рингтонове и RealTones и голяма памет. Това са Samsung S400i, Motorola L6 i-mode® и Motorola L7 SLVR i-mode®. Много скоро, GLOBUL ще предложи още модели от водещи световни производители.
Успехът на i-mode се дължи на комбинацията от висококачествени услуги и достъпни цени. Клиентите на GLOBUL не заплащат никаква такса за активация на услугата или за абонамент за нея, а само за действително използваното количество информация.
Употребата на i-mode, включително разглеждането на сайтове, изпращането и получаването на имейли и свалянето на файлове, се таксува по 2,40 лв./MB като клиентите заплащат само за количеството изпратени и получени данни, без значение колко време са ползвали услугата. Всеки официален i-mode сайт има безплатни и платени секции, които са достъпни след абонамент, който варира от 0 до 6 лв. Независимите сайтове не изискват абонамент и при тях се таксува само количеството изпратени и получени данни.
Всеки i-mode потребител получава 200KB безплатен GPRS трафик на месец. След това, използването на услугата се таксува по 2,40 лв./MB.
От 18 септември до 31 октомври 2006 г., GLOBUL предлага на своите клиенти безплатен промоционален период за ползване на i-mode, който включва безплатен GPRS трафик до 5MB и безплатен месечен абонамент за всички i-mode сайтове. След изчерпването на тези 5MB, потребителите заплащат по 2,40 лв./MB. Всички цени са с включен ДДС.
Услугата i-mode ще се предлага във всички магазини на GLOBUL и на официалните му партньори.
По повод старта на i-mode в България, изпълнителният директор на GLOBUL г-н Танасис Кацирубас сподели: „С предлагането на i-mode, GLOBUL, като част от COSMOTE Group, доказва, че е най-добрият избор за потребителите, които търсят висококачествени и високотехнологични услуги. Преди няколко месеца ние заявихме, че „най-доброто предстои”. Днес, ние показваме, че държим на обещанията си като даваме на българските потребители възможност да се присъединят към световното i-mode семейство.”
Изпълнителният директор на COSMOTE, г-н Евангелос Мартигопулос, коментира: “След успеха на i-mode в Гърция, сега услугата навлиза и в България – прогресиращ пазар с динамичен ръст. Със своята агресивна търговска политика, GLOBUL, който вече е част от световния i-mode алианс, продължава да преследва своите стратегически цели като задава нови стандарти на местния пазар. Уверен съм, че българският i-mode, с полезната информация и забавленията, които предлага, много скоро ще постигне сериозен пазарен успех”.
„Радваме се, че i-mode ще бъде предложен на българските потребители от иновативен и бързо развиващ се оператор като GLOBUL. Уверени сме, че стартът на i-mode в България ще бъде от полза за GLOBUL, COSMOTE Group и глобалния i-mode алианс като цяло. i-mode притежава силен потенциал за растеж в региона и вярваме, че GLOBUL ще бъде наш силен партньор в региона”, каза старшият вицепрезидент и директор за мултимедийните услуги на NTT DoCoMo г-н Такеши Нацуно.

GLOBUL e търговската марка, с която компанията Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на телекомуникационната компания COSMOTE, водещият мобилен телекомуникационен оператор в Гърция. Към края на юни 2006 г., GLOBUL има близо 2,7 милиона потребители, а услугите й са достъпни за 99,6% от населението на България и на 97% от територията на страната.
COSMOTE Group е мобилният оператор с най-голямо присъствие в Югоизточна Европа. С почти 9,4 милиона клиенти в Гърция, Албания, България, Македония и Румъния, COSMOTE днес оперира на пазар с общо население 46 милиона души чрез своите компании COSMOTE Гърция, AMC, GLOBUL, COSMOFON и COSMOTE Румъния. През 2005 г., COSMOTE Group постигна забележителни финансови резултати и отбеляза динамичен ръст във всички области от дейността си. Приходите на групата достигнаха 1,8 милиарда евро, а чистата печалба бе 339,9 милиона евро. Акциите на COSMOTE се търгуват на Атинската и Лондонската стокови борси. За повече информация, посетете www.cosmote.com.
i-mode е запазена марка на NTT DoCoMo, Inc. в Япония и други страни.
NTT DoCoMo е най-големия мобилен оператор в света. Компанията има повече от 51 милиона клиенти, от които повече от половината са абонати на FOMA™, първата в света мобилна услуга от „трето поколение”, базирана на W-CDMA, лансирана през 2001 г.. DoCoMo предлага също и богат избор от модерни мобилни мултимедийни услуги, сред които i-mode, най-популярната в света мобилна e-mail/Интернет услуга, с повече от 53 милиона потребители. С добавянето на функциите на кредитна карта и електронен портфейл, мобилните телефони на DoCoMo се превръщат в ежедневен аксесоар с многостранно приложение. Дялове на NTT DoCoMo се търгуват на Токийската стокова борса (9437) и на борсите в Лондон (NDCM) и Ню Йорк (DCM).