Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: БМВ имат нужда от мен

Вилньов: БМВ имат нужда от мен

48
0

Бившият световен шампион Жак Вилньов е на мнение, че раздялата му с БМВ показва липса на амбиции от страна на германския производител.

35-годишният канадски пилот счита, че БМВ биха имали полза от неговия опит да се състезава и побеждава, ако трябва да направят скок напред, какъвто Вилньов е очаквал догодина.

„Аз съм водил състезания, аз съм печелил състезания”, казва той в интервю за F1 Racing.

„Знам как да правя това. Затова ми се струва, че въпросът дали ще карам за БМВ догодина е следният: Мислят ли БМВ, че за следващата година имат нужда от някой, който да печели надпревари? Ако да, тогава те имат нужда от мен.

Ако не мислят така, нямат такава нужда. Зависи от това колко са амбициозни.

Но каквото и да означава, аз мислех, че показаният от нас прогрес, който бе много силен, предполага нуждата от някой, който е водил и печелил състезания.”

Вилньов признава, че е искал да продължи да се състезава за БМВ догодина и е уверен, че отборът е направил грешка, като го замени с полската сензация Роберт Кубица.

21-годишният млад пилот направи впечатляващ дебют в Унгария, завършвайки в зоната на точките, макар и да бе дисквалифициран заради по-лек болид.

Но според Жак Вилньов липсата на опит вероятно ще работи против Кубица през следващите стартове.

„Хората трябва да осъзнаят, че добре свършената работа в петък не е същото като добре свършената работа по време на самия състезателен уикенд и не може да знаете какъв наистина е даден пилот, докато той не премине известен брой състезания.

Роберт е много млад. Към момента обаче той няма кой знае какъв състезателен опит.

А опитът винаги е полезен, винаги важен, защото състезаването означава да се измъкваш от сложни ситуации. И е по-лесно да го правиш, ако вече си попадал в подобни и си се научил как и защо си успял или не си успял да излезеш от тях.”