Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилис напусна Хонда окончателно

Уилис напусна Хонда окончателно

30
0

Хонда и Джеф Уилис се разделят окончателно след постигнатото по между им споразумение.
###
Хонда и Джеф Уилис се разделят окончателно след постигнатото по между им споразумение.
Той бе технически директор на тима преди да бъде обявено, че на този пост ще го замени Шухей Накамото преди Гран при на Канада. Впоследствие положението и бъдещето му в Хонда останаха неясни. Сега най-накрая отборът и Уилис обявиха, че се разделят по взаймно съгласие.
„Джеф има безценен принос в развитието на нашия тим от техническа гледна точка през последните 5 години, извеждайки ни до второто място в конструкторския шампионат през 2004 г. Разбира се има заслуга и за първата ни победа в Унгария преди две седмици. Въведения от него начин на работа осигури основата, на която ще стъпва тима години наред и откри пътя ни за бъдещи успехи. Искам да благодаря на Джеф както лично, така и от името на целия отбор. Желаем му успех”, заяви шефът на тима Ник Фрай.
От своя страна Уилис допълни: „ Последните 5 години с екипа бяха голямо предизвикателство и си струваше. Това също беше период на огромна промяна за тима и искам да благодаря на всичките си колеги, които ми помогнаха да поставя и затвърдя новите стандарти и да утвърдим отбора като технологичен лидер във Формула 1. Беше удоволствие и полезен опит да работя с толкова ентусиазирана и способна група хора. Желая на всики тях успехи в бъдеще”