Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов вън от BMW

Вилньов вън от BMW

40
0

BMW Заубер и Жак Вилньов прекратиха настоящия си договор като споразумението влиза в сила незабавно.

###

Жак Вилньов няма да се върне в кокпита на BMW Заубер този сезон, обявиха от тима.

Канадецът не участва в Гран при на Унгария, тъй като информира отбора си, че не се е възстановил напълно след инцидента на Хокенхайм. Заместникът му – Роберт Кубица финишира седми на Хунгароринг, но стюардите решиха да не зачетат резултата, защото колата му бе с по-ниско от изискваното според правилника тегло.

BMW и Вилньов прекратиха настоящия си договор като споразумението влиза в сила незабавно.

„Жак се представи добре за нас тази година, спечели първите точки за тима в Малайзия. Допринесе значително за развитието на новосформирания отбор BMW Заубер и за работата на колата. След инцидента му на Хокенхайм екипът реши да преразгледа опциите за следващата година и да предцени възможностите на Кубица в състезателни условия. Решението ни да оценим предварително възможностите на нашите пилоти съвсем естествено повлия на позицията на Жак за остатъка от сезона. Напълно разбираме, че е трудно за Вилньов да запази нивото си на работа към нас в условията на несигурност. Уважаваме неговата позиция и му желаем всичко най-хубаво за бъдеще”, заяви Марио Тайсен.

От своя страна световният шампион от 1997 г. обясни, че е страшно разочарован от решението на досегашния си тим във Формула 1.

„Наистина съм разочарован, тъй като очаквах да работя с BMW в по-дългосрочен аспект и през следващия сезон да извлечем полза от натрупания вече опит. Сега ще имам време да се концентрирам върху бъдещите си проекти. Накрая бих искал да благодаря на тима, особено на инженерите и спонсорите на екипа, с които бе истинско удоволствие да се работи през последната година”, заяви Жак.

коментари>>