Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц най-бърз на Нюрбургринг

Вурц най-бърз на Нюрбургринг

47
0

Вурц бе най-бърз и в двете свободни сесии днес на пистата Нюрбургринг преди Гран при на Европа. Най-доброто постижение на австриеца бе с повече от 0,9 сек по-бързо от това на Ф.Алонсо.

###

Алекс Вурц (Уилямс) бе най-бърз и в двете свободни сесии днес на пистата Нюрбургринг преди Гран при на Европа в неделя. Най-доброто постижение на австриеца бе с повече от 0,9 сек по-бързо от това на останалия втори следобед световен шампион Фернандо Алонсо (Рено).

В първата тренировка Вурц изпревари колегата си от Хонда Антъни Дейвидсън с малко повече от 0,3 сек. Трети остана тестпилотът на BMW Заубер Роберт Кубица. Пръв от титулярите се нареди Михаел Шумахер (Ферари).

Дейвидсън бе първият състезател на трасето в сутрешната сесия, когато пистата все още бе доста мръсна. Най-активни, както обикновено в началото на петъчния ден, бяха той и останалите резервни пилоти. Франк Монтани дебютира в кокпита на Супер Агури, след като зае мястото на Юичи Иде. Французинът излетя от трасето, но се отърва без повреди. Той се адаптира чудесно към автомобила и в следващата сесия успя да свали цели 2,7 секунди от сутрешното си най-добро време.

Втората тренировка мина също без сериозни инциденти. В нея надеждата на Уилямс Нико Розберг изпусна един от шиканите, но продължи без проблеми. Сред излетелите бяха още Кристиян Клийн и Роберт Доорнбос от Ред Бул, както и Ралф Шумахер (Тойота), който в неделя ще запише 150-та Гран при в кариерата си.