Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йордан Лечков: Сливен не може да посрещне кръг от Формула 1

Йордан Лечков: Сливен не може да посрещне кръг от Формула 1

56
0

Кметът на Сливен Йордан Лечков, заяви че града не може да посрещне кръг от Формула 1. Според градоначалника в Сливен няма инфраструктура, необходима за провеждането на толкова голяма автомобилна надпревара. Лечков допълни, че организацията на подобно състезание е много сложна и непосилна за управата в града.

Йордан Лечков подкрепи инициативта подета от Пресклуб България и подкрепена от Професионалната футболна лига Благотворителен автограф. Играчът с номер 11 от златното поколение на България се подписа върху специално изработената топка, която в началото на 2007 г. ще бъде продадена на традиционния търг в полза на футболните ветерани.

Лечков, заяви че ако човек е дисциплиниран и се отдава изцяло на това, което прави, ще успее. Като най-големи спортни успехи настоящия политик определи отстраняването на ЦСКА от първия му футболен клуб в Сливен за купата на България, цялостното си представяне в Бундеслигата с отбора на Хамбургер и победите над Германия с 2:1 в Съединените щати, и 3:2 на националния стадион Васил Левски.

Кметът на Сливен, заяви че догодина ще бъде открит новия спортен комплекс в града, както и лекоатлетическата писта, която е ще бъде модерно съоръжение за провеждане на международни състезания.