Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майк Гаскойн вън от Тойота

Майк Гаскойн вън от Тойота

33
0

Тойота официално потвърди, че техническият директор Майк Гаскойн напусна тима, но компанията потчерта, че той е бил отстранен.

Според вчерашните обяснения британецът си тръгва заради големи вътрешни управленски и технически преустройства и доста обтегнатите му взаймоотношения с висшето ръководство на комапанията, които са се задълбочили след ужасното начало на сезона.

Освен това неотдавна ръководството на Тойота подсказа, че компанията търси нов човек за длъжността на Гаскойн и щом такъв се намери британецът ще бъде заменен.

За негов предполагаем заместник се посочва името на Паскал Васелон.

Говорител на японския тим потвърди влошаването на отношенията между двете страни и заяви: „Поради съществена разлика в мненията по въпроса за техническите операции в отбора в F1, компанията отстрани от поста технически директор Майк Гаскойн”

Гаскойн се присъедини към Тойота през 2003 г. след успешен период в Рено. Според сведенията заплатата му в японския тим бе най-високата за поста технически директор, която някога е давана, преди Ейдриън Нюи да се прехвърли в Ред Бул.