Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела готов за всичко утре

Фисикела готов за всичко утре

37
0

Промени в настройките след вчерашните свободни тренировки на Сепанг са изиграли основна роля за спечелването на полпозишъна днес, убеден е Джанкарло Фисикела. След ужасния уикенд в Бахрейн, в който италианецът бе значително по-бавен от съотборника си Фернандо Алонсо и отпадна с повреда в хидравликата, сега има реален шанс за далеч по-добро представяне.

През целия вчерашен ден вървях без проблем, но направихме някои промени в реглажите и колата бе много лесна за каране – обясни Фисикела след квалификацията. – Чувствах се много удобно и в трите части на официалната тренировка, особено в последната. Това е прекрасно в сравнение с миналата седмица, когато имах главоболия още в събота.

Жегата в Малайзия е убийствена за пилотите – най-много, разбира се, по време на самото състезание. Джанкарло обаче заяви, че е готов за всичко.

Това ще е най-трудната надпревара за мен през сезона. Но и физически, и мислено съм силен. Чувствам се добре, а и условията в състезанието ще са еднакви за всички – допълни италианецът.

Той посвети първата позиция на свой приятел от детинство – Пиетро, с когото заедно карали картинг още от съвсем малки и загинал в инцидент миналата неделя.

Междувременно този път световният шампион Фернандо Алонсо страдаше от малшанс. Със системата за дозареждане на испанеца се появил проблем, вследствие на който в болида му е било сипвано два пъти гориво. Пред репортери на испанска телевизия Алонсо обяснил, че е бил прекалено тежък, за да се бори за по-предна от осмата позиция. При всички положения обаче той ще се подреди по-напред на стартовата решетка, след като бъдат наложени всички санкции за сменени двигатели.