Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер завъртя първи километри с новото Ферари

Михаел Шумахер завъртя първи километри с новото Ферари

27
0

Точно в 09:24 ч. днес сутринта новото Ферари направи първите си километри на пистата Фиорано. Колата бе управлявана от седемкратния световен шампион Михаел Шумахер и бе без абсолютно никакви рекламни надписи по нея. Все още не е ясно названието на колата, но ако се има предвид практиката от последните години най-вероятното име ще бъде F2006. След шейкдауна Шумахер, пристигнал в Маранело вчера вечерта, се появи на пистата отново в 09:50 ч., като завъртя още три обиколки под прехвърчащия сняг пред очите на следящия събитията от хеликоптер президент на Ферари и Фиат Лука ди Монтеземоло. Накрая Шумахер направи и симулация на старт след което се прибра окончателно в бокса.

Какво се намира под капака на двигателя все още не се знае, но на пръв поглед направиха впечатление някои нови аеродинамични елементи. Така например огледалата за обратно виждане са изтеглени доста навън от кокпита, като са закрепени направо за кутиите на радиоаторите, което явно трябва да подобри потока отиващ към задната част на колата. Задната част на колата е доста по-свита и компактна от предшественика, което може да се обясни и с по-малкият двигател.

Отпред отново има допълнителен елемент закрепен под самото предно крило, а на еърбокса отново има аеродинамичен профил за стабилизиране на въздушния поток.

Официалното представяне на болида за този сезон ще се състои на 24 януари на пистата Муджело, собственост на компанията. Още същият ден ще започнат и официалните тестове на колата, като в тях първоначално ще вземат участие само Шумахер и Маса.