Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Осмото място в Мексико е като победа за Хаас, смята Магнусен

Осмото място в Мексико е като победа за Хаас, смята Магнусен

41
0

Кевин Магнусен определи 8-ото място в Гран при на Мексико като победа за Хаас с оглед на представянето на тима през целия уикенд.

Датчанинът и Ромен Грожан имаха сериозни проблеми с поведението на колата, като отпаднаха още след първата част на квалификацията. Заради наказание на пилоти пред тях за смяна на компоненти по мотора, двамата обаче стартираха 14-и и 15-и.

В състезанието обаче Магнусен имаше много добро темпо и завърши 8-и, като в края на допусна да бъде изпреварен от Алонсо и Хамилтън. Така той донесе много важни 4 точки за екипа на Джийн Хаас, с който американският тим се доближи само на точка от Рено и на 6 от Торо Росо в класирането при конструкторите.

„Това класирането бе като победа, каза Кевин след 5-ото си класиране в зоната на точките за сезона. Беше перфектно състезание, като не можеше да бъде по-добре. В събота беше много тежко за нас. Можеше лесно да се предадем след нея.

Но никой не се предаде в тима и екипът получи страхотно възнаграждения за здравата си работа. Всички знаят, че не сме най-лошия тим в решетката. Ние трябва да сме в зоната на точките и да се борим в средата на колата, за да влезем в топ 10.“

Грожан от своя страна завърши едва 15-и, но причината за това бе инцидент с Алонсо, след който Ромен загуби половината от пода на колата си и не можеше да се бори за влизане в зоната на точките.