Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянето на Хонда в Мексико бе по-добро от очакваното, твърди Хасегава

Представянето на Хонда в Мексико бе по-добро от очакваното, твърди Хасегава

67
0

Представянето на задвижващата система на Хонда в Гран при на Мексико миналия уикенд е било по-добро от очакваното. Това твърди спортният шеф на компанията за Формула 1 Юсуке Хасегава.

И в двете коли на Макларън бяха сменени множество компоненти по мотора, за да бъдат изтърпени наказанията именно в Мексико, където се очакваше пакетът на Макларън-Хонда да не бъде достатъчно конкурентноспособен. И след това Алонсо и Вандоорн да разполагат със свежи агрегати за надпреварите в Бразилия и Абу Даби.

И двете коли обаче показаха отлична скорост с оглед на дефицита на мощност и задните стартови позиции, като Щофел завърши 12-и, а Фернандо 10-и и взе точка. Според Хасегава това е било изненадващо добро.

„Представянето беше много по-добро от това, което смятахме предварително, каза босът. – Преди да дойдем в Мексико, мислихме, че представянето на нашата задвижваща система е по-лошо от това на останалите и ефектът от голямата надморска височина ще бъде лош.

Но в Сакура работиха здраво, за да създадат добри настройки на агрегата за голяма надморска височина. Затова изоставането в мощността ни бе много по-малко, отколкото мислихме. Като цяло още изоставаме, но мисля, че можем да наваксаме.“