Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да обжалва решението на ФИА да не преразглежда наказанието на...

Ферари няма да обжалва решението на ФИА да не преразглежда наказанието на Фетел

44
0

Екипът на Ферари се е отказал от намерението си да обжалва решението на ФИА да не разглежда отново наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Мексико, съобщава motorsport.com.

Германецът бе санкциониран с 10 сек заради движение настрани при спиране по време на атаката на Даниел Рикиардо от Ред Бул. По този начин той загуби мястото си на подиума и бе класиран 5-и.

Според информацията всъщност срокът за обжалване на решението, който е бил до вторник вечерта, вече е изтекъл, а до това време не е бил подаден протест от страна на Скудерията.

Федерацията обяви преди началото на уикенда в Бразилия, че след телеконференция със стюардите от Гран при на Мексико, е било решено, че новите елементи по случая според Скудерията всъщност не са нищо ново по него и няма какво да бъде преразглеждано.

А според Ферари нови елементи били данните от GPS системата на колата на Фетел и правомощието на състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг да нареди  на Верстапен да пропусне пред себе си Фетел.

Според стюардите GPS данните не представлявали нови елементи, а Уайтинг не е задължен да нарежда на Верстапен да отстъпи позицията си на Фетел.