Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанията в Бразилия и Германия остават под въпрос за 2017 г.

Състезанията в Бразилия и Германия остават под въпрос за 2017 г.

32
0

Провеждането на състезанията от Формула 1 в Бразилия и Германия за следващия сезон остават под въпрос. Това обяви управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун.

И двете надпревари бяха включени в предварителния календар на ФИА за 2017 г., но бяха със статут, че подлежат на потвърждение. С такъв бе и тази в Канада, но явно там развитието на преговорите е положително.

„Мисля, че сме уредили нещата с Канада, каза Екълстоун пред motorsport.com. – Бразилия и Германия са абсолютно поставени под риск. Не бих заложил пари, че състезанието в Сао Пауло ще се състои догодина.”

Миналата сряда британският милиардер имаше среща с президента на Бразилия Мишел Темер, като отхвърли предположенията, че е питал за възможно финансиране на състезанието от правителството.

„Исках да се срещна с него и да видя как той усеща нещата генерално, каза още Бърни. – Дали той мисля, че F1 е добра за Бразилия или не? Може би е добра за Сао Пауло. Но дали е такава за останалата част от Бразилия, кой знае? Нямам идея какво може Темер да направи като президент.

Те похарчиха много пари за олимпиадата и световното първенство. Това се отрази малко негативно на Сао Пауло. Промоутърът се опитва да прави състезанието и да има печалби. Или да няма такава, но да не губи. В крайна сметка хората, които губят сме ние, защото организаторите не могат да ни плащат.“

Календарът за 2017 г. ще бъде определен окончателно на среща на Световния моторспортен съвет на ФИА във Виена в края на този месец.