Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг официално бе обявен за пилот на Рено

Хюлкенберг официално бе обявен за пилот на Рено

43
0

Нико Хюлкенберг официално бе обявен за пилот на Рено. От тима съобщиха, че договорът му е за няколко години, но без да уточняват колко. По-рано днес от Форс Индия потвърдиха, че 29-годишният пилот напуска екипа от Силвърстоун в края на годината.

„Много се радвам да се присъединя към тима на Рено във Формула 1. Рено винаги е бил сред големите играчи в автомобилния спорт. По време на работата на Михаел Шумахер с тях например аз се вдъхнових от надпреварите. Искам като част от семейството да развивам колата и да допринеса за нови успехи”, коментира Нико. „Винаги съм мечтал да работя за заводски тим. Новите правила във Формула 1 ще променят състезанията и ще ни дадат много добра възможност.

През останалата част от годината ще дам най-доброто от себе си за Форс Индия в битката за четвъртото място в конструкторския шампионат. Това би било страхотно постижение за целия отбор – най-големия успех в историята му и чудесен финал на фантастичните ми години с екипа. Благодарен съм, че Форс Индия ми даде шанса да се възползвам от тази нова възможност.“