Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Случилото се от миналата година няма да се повтори, твърди Хамилтън

Случилото се от миналата година няма да се повтори, твърди Хамилтън

32
0

Люис Хамилтън е убеден, че случилото се в Сингапур с екипа на Мерцедес миналия сезон сега няма да се повтори. През 2015 г. шампионите имаха огромни проблеми с работата на гумите и не бяха в състояние да се борят с Ферари и Ред Бул за победата. Успехът взе Фетел, пред Рикиардо. Сега обаче според британецът това няма да се повтори и екипът на Сребърните стрели ще е на познатото топниво.

„Не мисля, че състезанието за нас е по-трудно спрямо другите, но прозорецът, в който колата ни бе настроена миналата година просто не работеше, обясни Люис. – Тази година усещам нещата напълно различно. Колата изглежда работи с гумите и всичко останало. Надявам се, че ще продължим да се подобряваме и да бъдем в битката за първата стартова редица и за победата. Много по-добре е спрямо миналата година.”

Хамилтън призна още, че втората сесия за него е била неприятна заради техническия проблем, а освен това не е записал представителна бърза обиколка. „Не успях да направя добра обиколка с гумите ултрасофт в нито един от 3-те си опита, обясни шампионът. – Въпреки това колата като цяло беше добра. Имахме малък проблем с хидравликата. Изгубих малко време, но това не е най-лошото нещо. Оптимист съм и се чувствам добре на това трасе.”

Най-бързият за петъчния ден Нико Розберг с другата кола на Мерцедес потвърди, че ситуацията определено е по-добра от миналата година. „Това беше солиден старт на уикенда, коментира германецът. – Първата сесия вървеше добре, преди да се ударя в стената на завой 18. За късмет сблъсъкът не беше много силен и успях да върна колата в бокса и момчетата е подготвиха за втората тренировка. Тя беше по-добра, но имаме още къде да подобряваме нещата.“