Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул най-бързи в първата тренировка в Сингапур

Пилотите на Ред Бул най-бързи в първата тренировка в Сингапур

38
0

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо бяха най-бързи в първата свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Холандецът постигна 1:45.823 мин и изпревари съотборника си само с 0.049 сек. Двамата използваха гумите ултрасофт, както и третият Себастиан Фетел с Ферари. В същото време Хамилтън и Розберг завършиха сесията на 4-а и 5-а позиция, но с гумите софт, които са най-твърдите за уикенда на трасето Марина бей. Затова изоставането им съответно от 0.6 и 0.7 сек е напрактика отлично. И показва големия потенциал на Сребърните стрели при поставянето на ултрамеките гуми.

Тренировката започна кошмарно за Дженсън Бътън. Пилотът на Макларън получи технически проблем в горивната система на своя автомобил и каза по радиото, че едва ли ще може да стигне до бокса на собствен ход. Благодарение на маршалите той все пак стигна до пита, като бе добутан до него.

Вниманието веднага след това прикова Люис Хамилтън, който за първи път тества предпазния кокпит от типа „ореол”. Досега това вече сториха Фетел и Райконен от Ферари, Ред Бул, Форс Индия, Макларън и Розберг от Мерцедес. След него с ореола се появи и Нико Хюлкенберг, който за разлика от бавното темпо на Хамилтън, натисна доста повече газта в обиколките си, за да придобие по-реална представа за усещанията в кокпита за пилота.  Първият пилот, който се удари в стената за уикенда, бе Макс Верстапен. Той се чукна със задната си дясна гума в стената на излизане от завой 21, но се размина без сериозни поражения по колата.

Най-бързи след първия половин час бяха Хамилтън и Розберг, като малко след това Фетел успя да се вклини между тях. Всички пилоти в челото караха с гумите ултрасофт. Фетел подобри още времето си, но повтори изпълнението на Верстапен и се чукна в стената на същото място.

Макс от своя страна записа 3-о време на 0.1 сек от Хамилтън, оставяйки Розберг на 4-а позиция. Проблемите на Дженсън с колата пък бяха оправени и той се появи на пистата. 40 мин след началото на сесията Верстапен излезе начело, подобрявайки времето на Люис с 0.034 сек.

Поставяйки гуми софт обаче Розберг показа изненадваща бързина с най-твърдите гуми за уикенда – софт, и свали 0.8 сек от времето на Верстапен. Фетел бе с 4-о време, следван от съотборника си Райконен. Алонсо пък стана третият пилот, който се удари леко в стената на завой 21. Отново със суперсофт Макс си върна водачеството, следван от Фетел, но това продължи твърде малко време, като Рикиардо с другия болид на Ред Бул първи свали под 1:46 мин.

13 мин преди края на тренировката Розберг катастрофира на 18-и завой, като при спирането спирачките му блокираха. Пилотът на Мерцедес обаче сам се измъкна от мантинелата на задна предавка и се прибра на собствен ход в бокса със счупено предно крило и спукана предна лява гума. Нико завърши сесията на 6-а позиция, пред съотборника си Хамилтън. И двамата обаче записаха най-добрите си времена със софт, докато тези пилоти пред тях с ултрасофт.