Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен е състезателен зубър, смята Рикиардо

Верстапен е състезателен зубър, смята Рикиардо

94
0

Даниел Рикиардо описа новия си съотборник Макс Верстапен като особен човек и състезателен зубър, който има много повече опит и знания, отколкото хората предполагат. 18-годишният Макс дойде на мястото Данил Квят от Торо Росо и още в първото състезание записа първата си победа, печелейки състезанието за Гран при на Испания.

„Не е приятно да те побеждават младоци. Вече наистина го забелязвам – той е млад, но по отношение на състезанията е много опитен. Това е правил цял живот, както разбирам, и независимо, че има още много за учене, вече има много опит. Дори начинът, по който се държи по време на срещи с инженерите и говори за детайлите на колата – някои дори аз не ги знам. Пада си малко състезателен зубър.”

По отношение на битката между двамата, австралиецът е на мнение, че Макс го кара да натиска повече и да гони по-висока скорост.

„Мисля, че сега надминавам граници, които не съм подозирал, че мога да прекрача и имам. С Квят винаги имах чувството, че съм на върха и правя всичко по силите си, но след това дойде Макс. Трудно е, защото винаги съм си мислел, че съм на предела на възможностите си, но човешкото тяло е интересно нещо – винаги можеш да напреднеш още малко. Определено чувствам, че карам добре от началото на сезона, но сега двамата се принуждаваме взаимно да даваме повече.”