Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо ще ползва новия мотор на Рено в Монако

Рикиардо ще ползва новия мотор на Рено в Монако

61
0

Даниел Рикиардо ще използва новата спецификация на двигателя на Рено за Гран при на Монако. Това обявиха от екипа на Ред Бул, като информацията потвърди и другият пилот на тима Макс Верстапен.

Холандецът спечели предишното състезание в Испания още в дебютния си старт за Биковете, но тъй като за уикенда в Монако Ред Бул ще получи само една бройка от новата спецификация, в екипа са решили тя да бъде за по-опитния и класиран по-напред в шампионата Рикиардо.

Верстапен имаше възможност да изпробва подобрената спецификация на задвижващата система по време на тестовете на Каталуня след Гран при уикенда и остана доволен от изпитанията.

„Новият двигател е позитивна стъпка напред, заяви Макс. – Доста е намерено като скорост. Не е лесно да се спечели толкова време. Даниел ще използва новата спецификация в Монако, а аз в следващото състезание в Канада. Чувствах се много добре с нея по време на тестовете.”

На въпрос как се е справил с напрежението в Испания и имал ли е някаква специална подготовка за първата си надпреварата с екипа на Ред Бул, 18-годишният пилот отговори:

„Обърнах напрежението в позитивно такова за мен. Не съм се подготвял специално за състезанието. Качих се в колата и я подкарах. Имах добро сцепление в последния завой и това ми даваше възможност да излизам много добре от него и успях да запазя позицията си.”

Макс заяви още, че въпреки успеха си още свиква с колата, като за следващите състезания ще се опита да остане спокоен и да постигне възможно най-доброто.