Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сочи ще приеме нощно състезание от Ф1 преди 2020 г.

Сочи ще приеме нощно състезание от Ф1 преди 2020 г.

56
0

Организаторите на Гран при на Русия очакват Сочи да приеме нощно състезание още преди 2020 г. Пистата, която минава между олимпийските сгради в черноморския град, миналия уикенд беше домакин на Гран при от Формула 1 за трети пореден път, като договорът на състезанието е до 2020 г.

Изпълнителният директор на Руската Гран при Сергей Воробиев заяви, че трасето все още не е готово да приеме нощна надпревара, защото финансирането не е потвърдено, но според него въпросът е кога ще се случи, а не дали ще стане факт.

„Сигурен съм, че това ще се случи преди 2020 г., заяви Воробиев. – В очакване сме на окончателно потвърждение от страна на правителството, защото това са необходими инвестиции, а и оперативни разходи. Ние трябва да продаваме билети независимо дали е дневно или нощно състезанието.“

Въпреки това босът на Ф1 Бърни Екълстоун не е убеден, че този проект за нощна надпревара в Сочи е възможен. Според него кабелите и осветителните тела е трябвало да бъдат сложени още по време на строежа на съоръжението. „Никой не е мислил за нощни състезания на Формула 1 тогава, а сега ще бъде прекалено скъпо“, коментира британският милиардер.