Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимът на Хаас не се подготви достатъчно добре днес, заяви Гюнтер Щайнер

Тимът на Хаас не се подготви достатъчно добре днес, заяви Гюнтер Щайнер

37
0

Тимът на Хаас не се подготви достатъчно добре за следващите дни от уикенда в Австралия, където в неделя ще се проведе първи кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2016 г. Това заяви шефът на отбора Гюнтер Щайнер след петъчните свободни тренировки на Албърт парк, които бяха постоянно накъсвани от валежи.

„В ден като днешния първо се чувстваш щастлив, когато видиш двете коли да излизат от пита и знаеш, че си сторил всичко по силите си. Но вечерта вече не си щастлив при условия като петъчните, тъй като не си свършил достатъчно работа”, призна ръководителят на най-новия тим в питлейна. „Не събрахме достатъчно данни, не тренирахме достатъчно. Смятам, че не сме толкова добре подготвени, колкото можехме да сме. И не укорявам само времето – трябва да виниш и себе си. Просто днес метеорологичните условия не помагаха. Звучи като извинение, а не искам да е такова.”

Щайнер обясни още, че пилотите на отбора Ромен Грожан и Естебан Гутиерес са се озовавали в напълно различни условия при всяко свое излизане на трасето. Това затруднява преценката относно събраните данни и поведението на колите. Екипът освен това трябваше да е извънредно предпазлив, тъй като не разполага с голямо количество резервни части.

„Последното нещо, което ни трябва, е да изтървем състезанието. Би било глупаво да поемаме големи рискове. Това бе основната задача днес: да не се рискува. Утре ще се постараем да подготвим колите за квалификацията и това е”, добави Щайнер.

Въпреки всички негативи, той все пак не изключи възможността пилотите на Хаас да се борят за място в Q2.

На по-хубаво време в събота се надява Грожан. Френският пилот заяви, че се гордее с колегите си, които днес официално станаха отбор от Формула 1.

Гутиерес бе доволен, че преодоля тренировките без проблеми и очаква следващите предизвикателства с нетърпение.