Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на САЩ ще се състои, обявиха организаторите

Гран при на САЩ ще се състои, обявиха организаторите

53
0

Гран при на САЩ в Остин тази година ще се състои по план, обяви шефът на пистата Боби Епщайн. В края на миналата година той заяви, че бъдещето на надпреварата на Пистата на Америките не изглежда добро заради намалената субсидия от страна на правителството на щата Тексас от 25 млн долара на 19.5 млн.

Първоначално то беше обещало да подпомага с въпросната сума на организаторите в продължение на 10 години (от 2012 до 2021 г.), за какъвто срок беше сключен и договорът за домакинство с Бърни Екълстоун. След това през 2015 г. обаче сумата беше намалена на $19.5 млн. след въвеждането на нова формула за изчисляване на икономическото влияние на състезанието в региона.

За да стане ситуацията още по-трудно, миналия сезон надпреварата отбеляза изключително ниска посещаемост заради лошото време и отлагането или дори отменянето на тренировки и квалификации. Затова имаше много сериозни съмнения дали състезанието ще се състои тази година, но сега Епщайн обяви, че това ще се случи със сигурност, като ще има и специална програма от събития, отбелязваща 5-ата му годишнина.

По думите на Епщайн организаторите са натрупали много опит и познания в последните години, които са им позволили да увеличат годишните приходи и да подобрят събитието като цяло.