Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено може да продължи партньорството с Ред Бул и след 2016 г.

Рено може да продължи партньорството с Ред Бул и след 2016 г.

26
0

Рено може да продължи сътрудничеството си с Ред Бул и след края на 2016 г. Това заяви управляващият директор на френския отбор Сирил Абитебул.

През миналия сезон задвижващите системи на Рено отново изоставаха значително от тези на Мерцедес и Ферари, заради което Биковете решиха да прекратят предсрочно партньорството си с Рено. Но след като се оказа, че не могат да намерят друг желаещ доставчик, който да ги снабдява с мотори, се наложи сътрудничеството с френския концерн да бъде продължено и за 2016 г., както беше според първоначалния контракт. Моторите за тази година обаче ще бъдат със спецификация от 2015 г. и ще са брандирани с логото на Tag Heuer. Сега Абитебул не изключва възможността сътрудничеството с Ред Бул да продължи и догодина.

„Винаги сме казвали, че бихме продължили да снабдяваме с мотори Ред Бул или някой друг тим, ако това е в наш стратегически интерес, заяви Абитебул по време на представянето на новата кола и структура на Рено във Ф1. – И то е в такъв за тази година и ако продължи да е същото следващата година, защо не? Ако имаме добра технология съм сигурен, че отборите ще имат интерес към това, което предлагаме, точно както преди имахме V8 атмосферни мотори, които бяха изключително успешни. Тогава всеки искаше мотор Рено. Сега е много различно. Но ние можем да наваксаме и после ще бъде отново същото, защото сме изключително лоялни към клиентските ни отбори.”

Според Абитебул е възможно в бъдеще Ред Бул да получава и най-новата спецификация на мотора на Рено, ако партньорството продължи. Но двигателите най-вероятно отново няма да бъдат брандирани с логото на Рено и няма да бъдат извършвани маркетингови дейности, защото приоритет ще бъде заводски отбор на Рено.