Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Календарът на Ф1 достигна своя максимум, смята Бътън

Календарът на Ф1 достигна своя максимум, смята Бътън

71
0

Дженсън Бътън смята, че календарът на Формула 1 е достигнал своя максимален капацитет с 21 състезания през 2016 г. Бройката догодина ще бъде рекордна в историята на спорта, като досега най-много е имало 20 надпревари през 2012 г.

През изминалия сезон те бяха 19, а догодина влиза Гран при на Европа в Азербайджан и се завръща Гран при на Германия на пистата Хокенхайм. Самият Бътън заяви, че му харесва да има повече надпревари, но знае, че увеличеното натоварване ще направи живота на механиците и инженерите по-труден.

„За мен повечето състезания не са проблем, защото обичам да се състезавам, заяви пилотът на Макларън. – За европейските състезания летя в четвъртък и си тръгвам в неделя вечер, докато по това време механиците работят още дълги часове. Като цяло те прекарват толкова много време далеч от къщи, че с тези 21 състезания ще им е тежко. Трудно е за всеки механик и инженер да има връзка. Надявам се, че календарът няма да нарасне през 2017 г., защото мисля, че ще бъде твърде много.”

През 2016 г. сезонът ще започне малко по-късно през март, но отново ще завърши в края на ноември. А това означава, че календарът ще бъде по-наситен, като ще има 6 състезания едно след друго.