Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Работим здраво, за да внедрим нови елементи по колата

Булие: Работим здраво, за да внедрим нови елементи по колата

39
0
Фернандо Алонсо,Щофел Вандоорн

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че тимът му работи здраво по това да внедри нови компоненти по колата за предстоящите Гран при на Бахрейн и Китай, които са в следващите два последователни уикенда.

В откриващия кръг от сезона в Австралия екипът от Уокинг записа точки и с двете си коли, като Фернандо Алонсо се класира 5-и след здрава битка с Макс Верстапен, а Щофел Вандоорн завърши 9-и.

„По отношение на развитието на колата, работим здраво да внедрим ъпгрейди за следващите 2 състезания, каза Булие. – Те, надявам се, че ще помогнат да продължим добрата битка от началото на сезона.

Конкуренцията ни е тежка. Не приемаме нищо за даденост и знаем, че въпреки по-силното ни представяне спрямо предните месеци, ние постигнахме тези резултат, възползвайки се от обстоятелствата. Нашите цели са да сме по-напред в решетката.“

Самият Алонсо също каза, че подобренията по шасито и задвижващата система за следващите състезания ще са много важни за представянето на колата, като те ще са ключови за отключването на пълния й потенциал.

Според него е и важно нивото на надеждност да се запази на високо ниво след проблемите в предсезонните тестове. В уикенда Австралия той и Вандоорн нямаха технически проблеми, като скоростта на колата беше около и малко под очакванията на тима.