Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан: Трябва да извадим още скорост от колата

Себастиан: Трябва да извадим още скорост от колата

52
0

Себастиан Фетел постигна най-добро време в днешния 7-и ден от тестовете в Барселона, но въпреки това заяви, че екипът му Ферари трябва да извади още скорост от колата. С най-меките гуми хиперсофт той записа 1:17.182 мин, което е нов неофициален рекорд на пистата.

Според германеца показаното днес не означава нищо спрямо битката с Мерцедес и Ред Бул и това кой отбор ще бъде най-силен този сезон. Той похвали издръжливостта на колата, като в днешната сесия навъртя цели 188 обиколки без технически проблеми.

„Още трябва да работим по представянето ни и усещането за колата, каза Себастиан. – По отношение на надеждността бяхме изключително солидни. Нямахме никакви сериозни проблеми или притеснения. Затова шапки долу за момчетата във фабриката.“

Фетел направи пълна състезателна симулация следобед и остана много доволен от показаното. „Карането ми беше гладко, без неприятности или спирания на сесията, каза Себастиан. – По отношение на скоростта не знам къде сме спрямо останалите.

След симулацията на състезание направихме някои отделни серии от турове. Това е важно за разбирането на колата. Има някои неща, с които трябва да се справим. И затова е важно да караме на пистата. Много съм доволен от обиколките, които навъртях за всички дни.“