Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Мощността пак не е достатъчна

Рикиардо: Мощността пак не е достатъчна

53
0

Даниел Рикиардо обясни след днешните свободни тренировки, че обновеният двигател на Рено продължава да изпитва липси по отношение на мощността. Австралийският пилот на Ред Бул ще бъде наказан с връщане на десет места назад за старта на Гран при на Бразилия, след като от отбора решиха той да използва обновения агрегат на французите.

„Сигурен съм, че момчетата ще прегледат данните и ще видят дали не може да се направят допълнителни настройки, за да извлечем повече мощност от агрегата“, заяви Рикиардо. „Положителното е, че направихме доста обиколки днес и успяхме да съберем достатъчно данни, но разликата в мощността спрямо предишната спецификация не е особено голяма.

Уилямс и Ферари ще покажат повече скорост в утрешния ден. Нашият двигател показа добра надеждност, но аз искам повече мощност от него. Той не разполага с толкова, с колкото бихме желали, но най-малкото надеждността е налице и имаме много информация.

Мисля, че ако останем в топ пет ще е много добре. Не съм сигурен, че можем да останем там и утре, но това е нашата цел и ще се опитаме да я постигнем. Днешният ден премина гладко и е хубаво, когато петъчните дни са такива.“