Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо ще кара с новия мотор в Бразилия, Квят под въпрос

Рикиардо ще кара с новия мотор в Бразилия, Квят под въпрос

29
0

Даниел Рикиардо ще използва новата задвижваща система на Рено за Гран при на Бразилия, което означава ще австралиецът ще стартира с 10 места назад в стартовата решетка. В обновената си спецификация френският производител използва 11 от 12-те си оставащи възможности за развитие. Предполага се, че това ще доведе до повишение на мощността с около 30 конски сили или 0.2 секунди на обиколка.

Засега ъпгрейдната версия няма да бъде поставяна в болида на другия пилот Даниил Квят. От Ред Бул предпочитат да изчакат да видят какви ще бъдат резултатите в петъчните тренировки и тогава ще решат дали тя да бъде сложена и в колата на руснака в събота. Ако това стане, Квят също ще потегли с 10 места назад в решетката, тъй като и двамата пилот на Биковете отдавна са надхвърлили максимално разрешените 4 задвижващи системи за сезона.

Ъпгрейднатата спецификация беше готова още за старта за Гран при на САЩ в Остин, но екипът реши да не я използва. Новата версия на мотора включва подобрения по двигателя с вътрешно горене и по турбото. Торо Росо вече обяви, че няма да използва двигателя до края на сезона.