Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул се страхуват, че превъзходството на Мерцедес и Ферари може...

В Ред Бул се страхуват, че превъзходството на Мерцедес и Ферари може да продължи до 2020 г.

50
0
Кристиан Хорнер

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер се опасява, че Рено и Хонда ще бъдат в състояние да настигнат Ферари и Мерцедес по отношение на задвижващата система до 2020 г. Дотогава остават в сила сегашните правила за 1.6 литровите турбо агрегати с 2 хибридни системи.

Британецът смята, че съотношението може да остане непроменено до следващата голяма промяна в регулациите, която ще влезе в сила през 2021 г. Очаква се моторите да останат хибридни с турбо, но да са по-опростени и по-евтини за производство.

„Тези производители (Мерцедес и Ферари) правят страхотни крачки напред с много големи инвестиции. Трудно е да си представим как другите ще ги догонят до 2021 г., заяви Хорнер, чийто отбор ползва мотори на Рено.

-Ние обаче никога няма да приемем, че не можем да бъдем конкурентни. Ще продължим да натискаме и да се развиваме. Ще се опитаме да наваксваме всяко изоставане при конските сили или при шасито.”

Главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко пък заяви, че няма да се учуди, ако Карлос Сайнц-младши напусне Торо Росо. Сайнц каза няколко пъти този сезон, че не иска да остава за 4-а година в екипа от Фаенца

„Няма да се изненадам, ако видя Карлос в друго отбор, защото знам какъв договор е подписал с нас, и че само ние можем да позволим това да се случи“, заяви Марко.