Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес искат да предотвратят повторение на случката от Спа 2014

В Мерцедес искат да предотвратят повторение на случката от Спа 2014

39
0
голф,Капри,Стобарт,Уилямс

Екипът на Мерцедес ще се опита да направи необходимото, за да предотврати повторение на случилото се от Гран при на Белгия миналата година. Тогава Хамилтън и Розберг се удариха, като британецът спука гума, а Нико счупи предното си крило. Сега в САЩ двамата отново се докоснаха в първия завой след старта при агресивната атака на Люис от вътрешната страна. Този път контактът завърши без последствия за двамата, които спечелиха двойна победа за Мерцедес.

Според германеца обаче Хамилтън, който с успеха в надпреварата си осигури 3-ата си титла, е отишъл твърде далеч с маневрата си. Запитан дали е можело и може в бъдеще да се стигне до повторение на случката от Спа, спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви: „Да, ако не вземем мерки. Не е лесно да успокоим нещата. Предишният път не беше лесно, но имаме опит. Трябва да подходим спокойно, но твърдо за начина, по който искаме те да се състезават. Това е нещо, за което ще говорим в следващите няколко дни. Когато емоциите бъдат охладени, ще дискутираме.”

Запитан за това как ще подходи в последните 3 състезания, при положения, че всичко вече е решено, Волф заяви: „Не знам как ще подходим в тях, защото никога не съм бил в такава комфортна ситуация да мога да седна и да гледам състезанието, забавлявайки се като фен. Но моментът е ключов сега да сме сигурни, че това състезание и инцидента няма да има последствия за тима и да раздели двете страни на гаража.”