Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц се чувствал замаян в началото на състезанието

Сайнц се чувствал замаян в началото на състезанието

44
0

Карлос Сайнц-младши призна, че е бил леко замаян преди и по време на първите обиколки на Гран при на Русия в Сочи. След това обаче ситуацията се е оправила и той се е чувствал уверен да продължи. След страховитата си катастрофа в 3-ата свободна тренировка испанецът беше откаран в болница, но се оказа, че няма никакви контузии и счупвания. По-късно на другия ден му беше разрешено да се състезава, като премина всички тестове на ФИА.

Запитан как се е чувствал по време на състезанието, Сайнц заяви: „Ако трябва да бъда напълно честен, в първите обиколки зад колата за сигурност, правейки толкова много есове (въртене на волана в двете страни, за да загреят гумите), се чувствах малко замаян. Не знам дали не беше на психическа основа, защото мислех за инцидента, или наистина бях замаян. Но си казах, че може би това няма да продължи през цялото състезание. И така и стана. Отворих визьора си ситуацията се подобри. След 10 обиколки това изчезна и можех да натискам нормално без проблеми. В колата нямах никакви проблеми с гърба или врата.”

В самото състезание Карлос кара много добре след старт от последно място и в един момент дори беше на 7-а позиция. Но за нещастие получи повреда в спирачките, които го принудиха да отпадне след 2 завъртания в 46-ата обиколка. „За късмет аз все още имах 3 останали спирачни диска, които ми помогнаха да намаля. Получих повреда в предна лява. Имах малък проблем и със задна лява. Доста страшно. От около 20-ата обиколка знаех, че нещо такова може да се случи, но продължих да се състезавам.”