Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън няма да използва новия мотор на Хонда и в САЩ

Бътън няма да използва новия мотор на Хонда и в САЩ

82
0

Дженсън Бътън най-вероятно няма да може да използва новата подобрена версия на мотора на Хонда и в следващото състезание за Гран при на САЩ. Японската компания пусна в употреба ъпдейтнатата версия на двигателя си за този уикенд в Русия, в която са използвани всички останали 4 възможности за развитие на задвижващата система до края на сезона.

Но тя е на разположение само на Фернандо Алонсо, а в колата на Бътън е по-старата версия, тъй като от Хонда не са успели да произведат достатъчно компоненти за втора такава за Дженсън.

Алонсо изпробва обновената задвижваща система по време на първата тренировка вчера. Но за втората се върна към старата базово, използвайки обаче ъпгрейднати MGU-H и турбокомпресор. Това означава още 10 места наказание назад в решетката за Фернандо (по 5 за всеки нов компонент) и общо 35 места до момента.

За надпреварата в САЩ Алонсо ще използва изцяло новата версия на задвижващата система на Хонда, но по всяка вероятност тя няма да бъде налична за Бътън. Надеждите са, че това може да стане за състезанието в Мексико в края на октомври и началото на ноември.