Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майкъл подаде оставка, Кулън отива в Уилямс

Майкъл подаде оставка, Кулън отива в Уилямс

98
0
Сам Майкъл

Техническият директор на Уилямс Сам Майкъл подаде оставката си. Заедно с него в края на годината напуска и главният аеродинамик Джон Томлисън. До момента двамата не коментираха причините за оттеглянето си, макар от известно време да се носеха слухове за възможна реорганизация на техническата структура в отбора от Гроув.

И Сам, и Джон са талантливи и прекрасни хора, които работиха за Уилямс съответно в продължение на 10 и 5 години. Те обаче разбират, че представянето на отбора не е на желаното ниво и подадоха оставки, за да позволят на екипа да се прегрупира и да проведе необходимите промени, за да се върнем в челото на грида. И двамата ще продължат работа на настоящите си позиции до края на годината, за да не се нарушава процесът на действие през 2011 г. Изключително сме благодарни на Сам и Джон за професионалния им подход – бе коментарът на шефа на тима Франк Уилямс.

Отборът е подписал договор с друг инженер – Майк Кулън, чиято слава обаче не е от най-добрите в падока. Той напусна спорта след грандиозния скандал през 2007 г., когато у него бе открита документация на Ферари (тогава бе част от тима на Макларън). Сър Франк твърди, че Кулън дълбоко съжалява за грешките си, но притежава огромно познание и ще е от полза на екипа.

Благодарен съм на Уилямс за дадената ми възможност. Случилото се с мен през 2007 г. промени живота ми. От тогава се старах да вложа усилията си в различни проекти като Оцелот, чиято цел е сигурен транспорт на войници. Хареса ми и изкараното с Майкъл Уолтрип Рейсинг: те са отличен състезателен тим и им желая всичко добро за в бъдеще. Сега нямам търпение да се върна в обичания от мен спорт и да стана част от отбор, на който съм се възхищавал в продължение на дълги години. Ще се посветя на екипа, за да се върне Уилямс към най-добрите си години, като уважавам етичните стандарти, станали синоним с името на тима – бе коментарът на самия Кулън, който ще е главен инженер на Уилямс.