Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 1 май остава срок за Бахрейн

1 май остава срок за Бахрейн

48
0
Гран при на Бахрейн

1 май остава срок за организаторите на Гран при на Бахрейн да заявят дали възнамеряват и в състояние ли са да проведат надпреварата от Формула 1 в кралството през 2010 г. ФИА потвърди това, след като в страната бе обявено тримесечно извънредно положение, а кралят даде на командващия военните сили правомощия да използва всякакви мерки, за да овладее ситуацията.

Политическата обстановка в Бахрейн е крайно нестабилна от средата на февруари. Почти непрекъснато се провеждат протести, ранените са стотици, имаше и загинали. Положението е такова, че провеждането на кръг от Формула 1 изглежда все по-нереално, а и при отмяната на състезанието принцът-престолонаследник на държавата Салман ибн Иса Ал Халифа посочи, че приоритет в момента е превъзмогването на проблемите и трагедиите, сполетели района.

В писмо до медиите обаче президентът на ФИА Жан Тод съобщи, че поредното влошаване на обстановката не променя решението на световната федерация и срокът остава.

Управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун е сред радетелите на идеята Гран при на Бахрейн все пак да се състои. Той обаче няколко пъти повтори, че решението трябва да се вземе от принца и организаторите, тъй като те са наясно с обстановката в страната си.