Начало Автомобили 10 експоната представя Порше България на автомобилния салон

10 експоната представя Порше България на автомобилния салон

39
0

На Автомобилен салон София 2008 Volkswagen лекотоварни автомобили присъства с 10 експоната на обща площ от 450 кв. м в зала 4. Сред тях са Caddy Kasten EcFuel, Caddy Maxi Kombi, Transporter Kasten, Transporter Kasten Maxi, два бордови Transorter с единична и двойна кабина, два Crafter Kasten с най-търсените товарни обеми и Crafter шаси с едрогабаритна кош-надстройка с товарен борд. Посетителите ще могат да тестват цялата гама лекотоварни и лайфстайл автомобили на марката. По време на изложението Volkswagen лекотоварни автомобили ще предостави възможност за закупуване на абсолютно всички модели на преференциални цени, а “Порше Лизинг БГ” – специални лизингови условия за всички сделки, сключени по време на изложението или до два месеца след неговия край.
През 2008 г. “Порше БГ” отбеляза 4 години от встъпването си в България в качеството на официален вносител на Volkswagen. За първите пет месеца на тази година марката е реализирала около 15% от продажбите на българския пазар на лекотоварни автомобили.
На пазара вече са последните поколения Caddy и Transporter, а с въвеждането на наследника на последователя на LT – модела Crafter – през 2006-2007 г. марката вече предлага товарни автомобили от 2 до 5 тона допустимо общо тегло, фабрично закрити варианти с полезен товар от 3,2 до 17 куб. м, автомобили за превоз на пътници в конфигурации от 5, 7, 9, 11 и в трансформационен режим до 20 пътници, около 800 фабрични варианта за каросерийни и концептуални решения, лайфстайл и многофункционални автомобили за свободното време, кампър-автомобили, мотокаравани и др.
Новост в продуктовата гама на марката е удължената версия на Caddy, а именно Caddy Maxi, появила се на пазара в началото на февруари 2008 г. Вариантът с товарен обем от 4,2 куб. м е лидер в своя клас. За доброто позициониране на марката допринася и появилият се преди малко повече от година вариант на Caddy – EcoFuel, задвижван на природен газ. Пробегът с едно зареждане на метан достига впечатляващите 430 км. Но най-интересното тепърва предстои. В края на годината Порше БГ ще предложи на родния пазар EcoFuel задвижване и при дългата версия на модела Caddy Maxi. Благодарение на увеличения капацитет на метановите резервоари модификацията ще изминава с едно зареждане 570 км. Трябва да отбележим и трите нови модификации на Transporter – Maxi с товарен обем 9,3 куб. м. и откритите бордови варианти с единична и двойна кабина.