Начало Автомобили 100% Partner, 100% електрически

100% Partner, 100% електрически

44
0
Partner,Peugeot,Електрически

С тази нова 100% електрическа версия, Peugeotправи още една крачка, с която да предложи на професионалистите гама на Partner, адаптирана за всякаква употреба, намяляваща отпечатъка върху природата и зависимостта от горивото.

Новият електрически Partner предлага отговорна мобилност и удоволствие от шофирането без да прави компромис с предимствата, обуславящи успеха на Partner: модулност, практичност и товароносимост.

Прототипът, представен за първи път на салона в Хановер през септември 2012, обявява търговското лансиране на новия Електрически Partnerпрез второто тримесечие на 2013. 

Най-доброто от електрическата технология 

Новият Partner, рестилиран през пролетта на 2012, е с много ниски стойностти на CO2 емисии, които ще бъдат още по-добри от ноември – от 118 г/км.

Реализиран върху базата на обикновения Partner, новият Електрически Partner обединява последните технологически нововъведения около този тип „гориво”: 

– Снабден с електрическа задвижваща верига, разположена в двигателния отсег, Електрическият Partner функционира с помощта на две групилитиево-йонни батерии с висока енергийна плътност и капацитет от 22,5 kW/h. Разположени в основата на автомобила и в задната част на каросерията, те запазват пътното поведение на Partner и полезните размери и пространство за товар.

– Електрическият Partner разполага с компактен електрически мотор с висока производителност, тип синхронен с постоянни магнити. Този мотор предлага динамично представяне с мощност от  49 kW (67 к.с.) и моментен въртящ момент от 200 Nm. Куплиран към едностъпален редуктор с постоянно предавателно число, той създава усещането за динамика и гъвкавост от момента на потегляне и във всички режими на ускорение без да се налага смяна на предавки.  Тишината, характерна за електрическите автомобили, допълва удоволствието от шофиране, което цари на борда на Електрическия Partner.

– 170 км. пробег (в процес на хомологация) при нормален европейски режим (NEDC) позиционира Електрическия Partner като нова референция в сегмента на електрическите ванове

– За да има възможност за ежедневна употреба, Електрическият Partner разполага с два начина за зареждане на батериите: нормално зареждане (до 16А) от 6 до 9 часа и бързо зареждане (до 125А), позволяващо да се запълни 80% от капацитета на батерията за само 30 минути.  Външният вход за нормално зареждане се намира в предната дясна част на автомобила, докато контактът за бързо зареждане заема мястото на резервоара в задната лява част.

– Иновативно еко-шофиране: присъствието на индикатори за консумацията и възстановяването на енергия помага непрестанно на шофьора да свикне да шофира икономично. Допълнителен индикатор за консумацията (отопление и климатизация) допълва информацията на водача. Между другото, борд компютърът показва оставащата автономия и средния разход в kWh.

– Двойно възстановяване на енергия: Електрическият Partner разполага с регенерация на енергията във фазата на намаляване на скоростта и в активната фаза на спиране, превръщаща кинетичната енергия в електрическа. Така автономията на автомобила по време на движение е по-добре осигурена.

– Ефикасен топлинен комфорт: 100% електрическото отопление предлага много бързо затопляне на купето. То се възползва също така от функция „eco-mode”, която позволява поддържането на климатизацията на купето да става без излишно ползване на електричество, запазвайки пробега на автомобила

– Серийно ESP (Електронна програма за стабилност) със система, подпомагаща потеглянето при наклон, което прави Електрическия Partner референция за сигурност в своя сегмент 

Целият Partner в Електрическия Partner

Всички силни страни на обикновения Partner като модулност и товароносимост, присъстват и в Електрическия Partner.

Произвеждан с две дължини (Д1: 4.38 м. и Д2: 4.63 м.), Електрическият Partner предлага едно от най-големите товарни пространства в сегмента. Полезният обем достига 3,3 м3при Д1 с полезна дължина от 1.8 м. и 3.7 m3  при Д2 с полезна дължина от 2.05 м., с най-добрият полезен товар за сегмента, достигащ 685 кг. (в процес на хомологация).

Със седалка Multi-flex, която може да събере трима души отпред, Електрическият Partner запазва ексклузивните предимства на модулност, които характеризират Partner още от неговото лансиране. Този тип седалка също позволява да се увеличи полезния обем до 400 л. Капацитетът на полезен обем също се увеличава на 3.7 m3  при Д1 с дължина от 3 м. и на 4.1 m3  при Д2 с полезна дължина от 3.25 м.

Възползвайки се от стилистчното развитие на Новия Partner, Електрическият затвърждава своята индивидуалност чрез външен стилизиран декор, символ на електрическата технология. 

Оферта със специални услуги 

С лансирането на Електрическия Partner, Peugeot ще предложи услуги, целящи да отговорят на разнообразните ползувания и очаквания на клиентите. Тези услуги включват:

– възможност за закупуване или вземане под наем на батерията

– специфична производствена гаранция относно живота на батерията и електрическата система

– адаптирана пътна помощ,

– улеснено изграждане на инсталациите за зареждане, благодарение на подписаните договори за партньрство със съответните организации в различни страни в Европа. 

Експертизата на Peugeot в опазването на околната среда 

Peugeot осъзнава отговорността да управлява въглеродните емисии и афишира амбицията си да бъде лидер в развитието на решения в тази насока.

В края на 2011, средната стойност на емисиите на CO2 на гамата на Peugeot е 128.6 г/км и 125.2 г/км в края на май 2012 срещу 131.6 г/км през 2010. По този начин, още през 2011 Марката слиза под границата от 130 г/км, установена от Европейската Комисия и трябва да бъде постигната до 2015.

Политиката за опазване на околната среда на Марката минава през:

– Непрестанна оптимизация на двигателите с вътрешно горене, особено с развитието на ново поколение двигатели като 3-цилиндровите бензинови двигатели EB 1.0 и 1.2 л.

– Микро-хибридна система със Stop&Start от ново поколение e-HDi

– Пълен хибрид с дизелово-хибридна система HYbrid4, съществуваща при три модела Peugeot

– Електрическият автомобил: Peugeot е пионер и вечен световен лидер в областта на електрическите автомобили, произведени и лансирани към момента. Марката е първият европейски автомобило-производител, който предлага пълна гама от 100% електрически превозни средства с 0 г/км вредни емисии: професионалния ван Partner, градския автомобил iOn и скутера e-Vivacity. 

Новият Електрически Partner конкретизира споразумението за сътрудничество за развитие на електрически задвижващи вериги, адаптирани заЛекотоварни автомобили,сключено с Mitsubishi MotorsCorporation през 2010. Както и Partner В9, новият Електрически Partner ще бъде произвеждан в завода на Групата PSA Peugeot-Citroën във Виго, с поддръжката на областта Галис.