Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 10-ти и 11-ти е нелош резултат за Форс Индия, заяви Виджай Маля

10-ти и 11-ти е нелош резултат за Форс Индия, заяви Виджай Маля

51
0
Серхио Перес

10-та и 11-та позиция на грида е нелош резултат за Форс Индия в Монако, заяви шефът и съсобственик на тима Виджай Маля.

Според индийския милиардер тези позиции дават шанс на пилотите му Серхио Перес и Нико Хюлкенберг добър шанс да спечелят точки. Екипът от Силвърстоун поддържа постоянно темпо във всички сесии на уличното трасе досега и се надява в комбинация с добра стратегия това да има положителен резултат в състезанието.

Хубаво е да си в топ 10, но съм малко разочарован да не съм по-напред – заяви класиралият се десети Перес. – В най-бързия си тур в Q3 блокирах колелата, така че скоростта ми можеше да е още по-добра. Едно от основните предизвикателства бе гумите да са в перфектния работен прозорец и смятам, че това не го постигнах днес. Трябва да видим как можем да наваксаме позиции и да сме агресивни със стратегията си, защото не мисля, че ще имаме кой знае колко възможности за изпреварване.

Хюлкенберг остана само на една позиция извън топ 10, като изтърва Q3 за по-малко от десета от секундата. Той обаче не бе твърде разстроен от това и бе доволен от решителната си бърза обиколка:

Нещо не ми достигна, но в Монако е сложно да направиш перфектен тур. Отборът се справи добре с управлението на ситуацията с трафика. Попаднах на няколко коли и в Q1, и в Q2, но не и в решителни моменти. Сега имам допълнителен комплект нови гуми и сериозен шанс да взема точки утре. Надпреварата е дълга и трябва да сме готови да реагираме бързо със стратегията. Освен това се очаква утре да е облачно и дори има шанс да завали.