Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 11-и и 12-и бе максимумът днес, твърдят от Уилямс

11-и и 12-и бе максимумът днес, твърдят от Уилямс

44
0

Сериозна битка водиха пилотите на Уилямс Рубенс Барикело и Нико Хюлкенберг за влизане в най-бързите 10 състезатели в днешната квалификация за Гран при на Канада. Нито един от тях не успя да стигне Q3, но все пак малка утеха за отбора е, че се класираха пред Михаел Шумахер (Мерцедес).

– Борбата с Нико днес беше чудесна и според мен фактът, че представянето ни бе толкова близко, демонстрира, че 11-о и 12-о място бе възможният максимум за днес. Затова трябва да сме доволни, че сме извадили най-доброто от колата. Що се отнася до утрешното състезание, то опитът ми тук показва, че трябва наистина да се грижиш за спирачките си. А като се имат предвид и проблемите с гумите [на други тимове], то има сериозен шанс да стигнем точките – коментира Барикело.

Немският му съотборник се съгласи, че позициите са добри, макар екипът винаги да се стреми към още по-добро представяне.

– За мен поне днес следобед трасето бе в най-доброто си състояние до този момент от уикенда. Малко съм разочарован, че Рубенс ме изпревари накрая, но пък съм уверен, че грижите с гумите ще ни предоставят различни варианти на стратегии. Това би трябвало да направи състезанието настина интересно – каза Хюлкенберг.