Начало Автомобилни новини 13 Hyundai IONIQ Electric вече са част от Spark

13 Hyundai IONIQ Electric вече са част от Spark

319
0
Hyundai IONIQ Electric
Hyundai IONIQ Electric; снимка: Хюндай Бълтария

Hyundai България достави 13 луксозни Hyundai IONIQ Electric на Spark – първата услуга за споделена мобилност в България. Новите модели ще допълнят вече богатия автопарк на SPARK, състоящ се от 170 електрически Hyundai KONA Electric. От тях първите 46 електромобила вече са на разположение на потребителите на услугата. Останалите 124 ще бъдат доставени до края на годината.

Благодарение на новите попълнения в автопарка общият брой на електромобилите на SPARK ще надмине 300. Тези с марка Hyundai ще наброяват 183 автомобила.

Новите автомобили Hyundai са представители на моделното семейство Hyundai IONIQ – първият в света автомобил с три различни електрифицирани модификации: hybrid, plug-in hybrid и electric. Представени през 2017 г., трите електрифицирани версии на IONIQ комбинират последно поколение технологии за ефективност и екология. Благодарение на своята конструктивна концепция, семейството на IONIQ бе оценено с много награди и отличия от български и световни институции в редица категории. Примери за напредъка на Hyundai IONIQ са отличието за най-чист автомобил на пазара от ADAC Eco Test за поредна година и „Value Champion” за автомобил с най-стабилната стойност спрямо другите електрически коли от независимата консултантска компания Schwacke GmbH.

Оборудван с литиево-йонна полимерна батерия с капацитет 28кВч, Hyundai IONIQ Electric разполага с електрически пробег от 280 км

Това е възможно благодарение на водещ за класа разход на електроенергия от 11,5кВч/100км. Разполагащите с широк набор от системи за сигурност и комфорт, новите автомобили IONIQ на Spark са в изпълнение Premier. То позволява на водачите да се наслаждават на луксозни екстри, познати от по-високите класове. Редом със системите за полуавтономно шофиране, част от Hyundai SmartSense, IONIQ Electric в изпълнение Premier предлага салон завършен в луксозна естествена кожа с вентилация и отопление, безжично зареждане на мобилни телефони, дигитално 7” табло Super Vision, 8” навигационна система с Apple CarPlay и Android Auto и висок клас аудиосистема Infinity.

SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон. Тя може да се използва както няколко минути, така и няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София. Spark е съвместен проект на Eldrive и Ride Share.

Eldrive е компания, специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили. Ride Share пък предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.