Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 17 уникални каски на Arai откраднати, компанията моли за помощ

17 уникални каски на Arai откраднати, компанията моли за помощ

729
0

17 уникални каски на Arai бяха откраднати и от компанията призоваха за помощ, за да си върнат ценните шлемове. Фирмата се гордее с участието си в автомобилния спорт и притежава невероятна колекция, всички експонати от която са били реално носени от пилоти. Arai прави каски за състезатели във всевъзможни дисциплини – лодки, мотори, Формула 1 и други автомобилни шампионати.

Въпросните шлемове са били подготвени, за да се изпратят на италианския вносител на Arai – BER Racing. Те е трябвало да се използват за специална изложба по повод 30-а годишнина от сътрудничеството на двете фирми. Каските са били откраднати от транспортния ван и от Arai помолиха за помощ, тъй като загубата им е наистина сериозна за тях.

Липсващите шлемове са на Фреди Спенсър, Ранди Мамола, Джоуи Дънлоп, Кевин Шванц, Тадаюки Окада, Лука Кадалора, Шиния Накано, Колин Едуардс, Гастон Райер, Мика Хакинен, Стив Рамон, Тецуя Харада, Кал Кръчлоу, Джон Хопкинс, Кени Робъртс джуниър, Нориюки Хага и Пит Байер. Дадени са указания за разпознаване, ако някой попадне на тях: повечето са SNELL одобрени, сериозно износени – някои с белези от удари, катастрофи и т.н., моделите са доста стари (някои са отпреди 30 години), цветовете са избледнели и т.н. От Arai публикуваха информацията във Фейсбук профила си и молят всеки, който има информация за каските, да я подаде към тях или в социалната мрежа, или в Туитър.