Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 18-и сезон във Формула 1 за Барикело

18-и сезон във Формула 1 за Барикело

52
0

18-и сезон във Формула 1 започва Рубенс Барикело, вече с нов отбор – Уилямс, след като напусна Браун Гран при в края на миналия сезон. Бразилецът е истински ветеран на стартовата решетка със своите 38 години (в края на май ще навърши 39).

За разлика от Михаел Шумахер той няма прекъсване в биографията си: дебютира през 1993 г. с Джордан, от 1997 до 1999 г. кара в Стюарт, от 2000 до 2005 г. е част от екипа на Ферари, след това преминава в БАР (и съответните му превъплъщения в Хонда и Браун Гран при) преди да подпише за 2010 г. с Уилямс. В кариерата си Рубенс има 11 победи и се надява да печели още успехи и с новия си тим, като междувременно подобри и един от най-старите рекорди в Гран при – този за участия. Барикело изпревари дългогодишния първенец в тази графа Рикардо Патрезе и неговите 256 Гран при, като вече оглавява таблицата с 284.

– С удоволствие започвам 18-ия си сезон [във Формула 1]. Крайно мотивиран съм и в много по-добра физическа форма от когато и да било. Щастлив съм, че ще карам за екипа на Уилямс. Установих се добре в отбора и вече се чувствам все едно съм при тях от пет години! – категоричен е бразилецът. – Вече изминахме доста километри с колата през зимните изпитания, работейки по издръжливостта и някои нови компоненти. По отношение на настройките и управляемостта свършихме чудесна работа. Болидът се подобри значително, отборът ми помагаше, за да напредна и аз, така че да съм напълно наясно с всичко преди първия старт. Мисля, че сме силни. Настроен съм оптимистично, но е трудно да се правят изводи колко сме бързи, така че ще изчакаме и ще видим. Предстои ни фантастичен сезон с нови отбори, нови пилоти и нови правила – завърши той.