Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без проблеми в Рено в първите тренировки на Албърт парк

Без проблеми в Рено в първите тренировки на Албърт парк

73
0
Ник Хайдфелд

Рено стартираха уикенда си в Австралия, но се въздържаха от дълги серии обиколки в първата свободна тренировка на Албърт парк, когато пистата бе прекалено мръсна. И на двете коли имаше специална боя, с чиято помощ екипът следи поведението на въздушните потоци, но този път се внимаваше и за това на подвижното задно крило. KERS също бе използван в петъчните тренировки.

И в този отбор отчетоха, че гумите са с по-добро от очакваното поведение. Дългите серии обиколки следобед пък потвърдиха, че няма грижи със спирането и охлаждането на различни системи в болидите.

Изкарахме повече време в работа по реглажите, отколкото планирахме, така че не направихме желаното количество обиколки. Колата вървеше на ниво, но мисля, че може да е още по-добре – заяви Ник Хайдфелд. – С твърдите гуми бе трудно да се постигне достатъчно прилепяне, а и допълнителните ни малки грижи означаваха, че не можах да направя наистина дълга серия в края на сесиите. Все още е трудно да се каже къде сме, но поне имаме по-добра картина от вчера.

Съотборникът му Виталий Петров отбеляза, че температурите са необичайно ниски за Австралия, но пък той нямаше никакви проблеми с R31 в изпитанията.

Открихме някои наистина полезни неща през деня в посока подобрение представянето на колата и вече се чувствам доста удобно с баланса на колата. Другата добра новина е чудесното поведение на гумите, те издържаха повече, отколкото очаквахме – допълни руснакът.