Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо, Испания Рейсинг и Върджин за петъчните тренировки в Турция

Торо Росо, Испания Рейсинг и Върджин за петъчните тренировки в Турция

82
0
Хайме Алгерсуари

С 12-о и 14-о време приключиха петъчните свободни сесии за Гран при на Турция пилотите на Торо Росо Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари. Швейцарецът отбеляза след тренировките, че разликата в представянето на гумите хард и софт е по-малка, отколкото бе в предишните състезателни уикенди (на места достигаше секунда и половина в рамките на обиколка), но отказа да прави генерални изводи след първия ден.

Съекипникът му бе с различни настройки и програма. По-ниското темпо не го притесни, тъй като бе убеден, че знае къде е проблемът и ще търси с инженерите си по-добри реглажи за квалификацията и състезанието.

Испания Рейсинг изпробваха новите си компоненти за Гран при на Турция днес и останаха доволни от представянето им, обяснявайки, че са направили поредната крачка напред в развитието на колите.

Нараин Картикеян спря на трасето, но това се случи, след като от питуола го помолиха да изключи системите. Инженерите засякоха нуждаещи се от проверка данни, но твърдяха, че няма повод за тревога.

Направихме доста обиколки, тъй като трябваше да разберем какво е представянето на новите части. Колата ни е с променен баланс, така че имаше какво да се върши. За съжаление не можахме да се възползваме от меките гуми заради трафик и жълти знамена – допълни Витантонио Лиуци.

Крайно натоварена бе програмата на Върджин Рейсинг. Екипът предприе напълно нова посока на развитие по отношение аеродинамиката на болидите си и това изискваше сериозно количество обиколки от пилотите на отбора.

Имаше някои проблеми, особено с изпускателната система, но ще изгладим всичко – бе категоричен Тимо Глок.

Съотборникът му Жером Дамброзио получи повреда в сервото и загуби време, но това не се отрази фатално на програмата му.